Tevékenységeink

Cölöpalapozás, kútalapozás, szádfalazás és munkatér-határolás

Cölöpalapozás

...

Hagyományos, fúrt cölöp:

A cölöpöző gép adott mélységig fúr, az állékony furatba elhelyezzük az előregyártott betonacél armatúrát és utána betonozzuk ki a furatot.

CFA cölöp:

Az országban a legkedveltebb cölöpözési technológia a CFA. Miután a fúrás elérte az előírt mélységet, az üreges fúrószáron keresztül betont pumpálunk a furatba a fúróspirál visszahúzása mellett. A furat falának megtámasztását a spirál illetve a furatanyag biztosítja. Az így elkészült friss beton cölöpbe nyomással vagy vibrálással juttatjuk le az előregyártott betonacél armatúrát. ϕ30-40-60-80-90-100-120 cm átmérővel max. 21,0m mélységig.

...

Talajkiszorításos cölöp:

Helyszínen készítjük, ϕ36-40-50-60 cm átmérővel. Nyomással és fúrással a speciális fúrófej oldalirányba nyomja és tömöríti a talajt. Nagyobb a köpenysúrlódása, mint egy hagyományos cölöpnek, kedvezőbb az erőjátéka. A technológia nem jár kitermelt talajjal, alacsony az anyagigénye és gyorsan kivitelezhető, ezért egy közkedvelt megoldássá vált. Max. 21,0m mélységig.

...

Mikrocölöp:

Helyszínen készítjük, 10-25-cm átmérővel fúrt vagy vibro-vert technológiával.

 • Fúrt mikrocölöp: miután a fúrás elérte az előírt mélységet, az üreges fúrószár visszahúzásával egyidőben nagynyomású betont injektálunk a furatba, így a cölöp kibetonozása az állékony furatban történik. Az elkészült cölöpbe nyomással vagy vibrálással juttatjuk le az előregyártott betonacél armatúrát. ϕ16-20cm átmérővel max 9,0m mélységig.
 • Vibro-vert mikrocölöp: vibrálással juttattunk a talajba egy lezárt végű acél csövet. A kellő mélység elérése után a csövet kibetonozzuk és visszahúzzuk a talajból. Majd kézzel elhelyezzük a betonacélt a friss betonba. ϕ10-16-20-25cm átmérővel illetve 35x35cm méretben max 9,0m mélységig.
 • ...

  Kútalapozás:

  A technológia magában foglalja a nagy átmérőjű kutak kútásó kanállal való kiemelését, a kút kibetonozását, a vasbetét behelyezését a friss betonba. Amennyiben a föld nem állékony acél béléscsövet használunk az állékonyság biztosítására. A betonozás akkor kezdődik, amikor a kotró elérte a tervezett kút talpszintet. Az előregyártott betonacél armatúrát a friss betonba helyezzük el. ϕ100-300cm átmérővel max. 7m mélységig.

  ...

  Cölöpfal:

  Helyszínen készítjük, CFA technológiájú cölöpökből. Munkagödrök vagy rézsűk megtámasztására szolgálnak, készülhetnek kihorgonyozva is. Általában hézagos cölöpfalat készítünk, aminek a kipergés elleni védelmét felületszivárgóval, betonacélhálóval és lőttbetonnal biztosítjuk. Jet grouting technológiával vegyítve vízzáró cölöpfal kivitelezése is megoldható.

  ...

  Szádfal:

  A szádfal a munkagödör vagy rézsű ideiglenes vagy végleges megtámasztásának hatékony módja. Gyorsan megépíthető és az építési munkákat követően maradéktalanul elbontható. A szádfal acélanyagú szádpallókból áll, amiket vibrálással hajtunk a terepszint alá, hogy kellő befogást adjon a fellépő nyomaték ellen. Szádazási mélység max. 12m.

  Vízzáró keskeny rés:

  A technológia során egy acél IPB gerendát vibrálunk a talajba, melyhez csövek vannak erősítve, amiken keresztül cement-mészkőliszt habarcsot injektálunk a talajba. Néhány cm vastag vízzáró falat lehet ezzel a technológiával készíteni, aminek tartószerkezeti szerepe nincsen. A technológiát ajánljuk szennyezett talajvizű területek lehatárolására is.